GRASBAANRACES

Aankomende evenementen

  • Geen aankomende evenementen beschikbaar

Evenementen

« mei 2024 »
zomadiwodovrza
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Volg ons op

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

VTBM

Grasbaanraces Oosterwolde groot succes

Dit weekend werden op het terrein van de fam. Smink aan de Weperpolder in Oosterwolde voor de 1e maal Grasbaanraces verreden. In 10 klassen werd door de deelnemers gestreden voor de eerste punten in het clubkampioenschap en er waren zeer spannende en faire races te zien.

In de beginnersklasse Toppers in de Dop, waarin kinderen vanaf 5 jaar de eerste motorsport ervaring opdoen ging de zege naar Demi Valkema. Demi is de dochter van 2 voudig Europees kampioen Wiebe Valkema en zij liet zien dat de appel niet ver van de boom valt. De snelle dame heerste als een vorstin over het veld en duldde absoluut geen tegenstand. Maik Stegeman had het over de gehele dag flink aan de stok met zijn broertje Patrick en mocht als 2e naar het podium terwijl Patrick genoegen moest nemen met een 3e stek.

De 50cc klasse stond in het teken van de 2 strijd tussen 2 coureurs uit Waskemeer. Christan Wagemans en Jeffrey Siebesma. Wagemans was gebrand op de overwinning, vooral omdat de wedstrijd plaats vond op zijn trainingsbaan. Al vanaf de eerste meters tijdens de ochtendtraining liet hij merken met minder dan de overwinning geen genoegen te nemen en liet er geen gras over groeien. Met bliksemstarts nestelde hij zich netjes aan de kop van het veld, waarbij Siebesma werd veroordeeld tot achtervolgen. Siebesma plaatste aanval na aanval maar had geen antwoord op de dadendrang van Wagemans. Achter de rug van de beide kemphanen werd ook om elke meter gestreden en toonde Siebe Grouwstra zich de Best of the rest, na een geweldige strijd met Oege en Robin de Haan.

Ook in de 65cc klasse stond er een coureur van het Vakgarage Oosterwolde Junior team aan de start. Michiel Knap weerde zich uitstekend en reed een uitstekende 3e plek in de boeken. Een resultaat waar de coureur uit Leek zeer tevreden mee mocht zijn. De overwinning werd een prooi voor Bonne vd Kooi. Bonne vocht verbeten duels uit met regerend Nederlands Kampioen Jeffrey Oppersma, waarbij Oppersma een zeldzame nederlaag kreeg toegebracht.

Ook aan de start verschenen de bromfietsen, hierbij wordt gestreden om de officieuze Nederlandse titel in het Bromfietsgrasbaanracen. Jammer genoeg kent deze klasse nog maar een klein aantal deelnemers, wat deze klasse absoluut geen eer aan doet. Het aan elkaar gewaagde veld ging als aan een touwtje over de piste waarbij inhaalacties niet geschuwd werden. Lambert Veltman mocht zich de uiteindelijke winnaar tonen voor Rudmer Andringa. Gerrit van den Horn maakte een comeback in de bromfietsklasse en sloot de wedstrijd af als 3e. Pechvogel van de dag was de jonge Ele Sietse Kingma. Kingma heeft de afgelopen winter veel tijd en moeite gestoken in de opbouw van een nieuwe machine maar zag zijn wedtrijddag al na 30 meter beëindigd door grote technische problemen.

Rick Douma toonde zich de sterkste 85cc rijder. Na zijn series al op zijn naam gebracht te hebben was Douma oppermachtig in de finale. Met ruime voorsprong op de concurrentie finishte de Opendenaar als 1e. Dorpsgenoot Joey van Kammen mocht zich voor de finale ook tot de favorieten rekenen maar een mindere start gooide roet in het eten. V Kammen knokte zich naar voren maar keek eindelijk op de 2e plaats aangekomen tegen een te grote achterstand op de leider aan om nog een vuist te kunnen maken. Jeffrey Oppersma leverde een puike prestatie door op zijn 65cc machine als 3e te eindigen. Na de finish in de eerste serie liep de 85cc KTM van Oppersma vast waardoor hij moest teruggrijpen naar de 65cc machine.

Een bijzondere klasse is altijd de Damesklasse. De snelle meiden zijn niet voor een kleintje vervaard en strijden volop voor de overwinning. Sylvana Postma toonde zich de sterkste dame van de dag. Postma kreeg de zege echter niet cadeau want er moest volop gestreden worden met Annelies Veensma en Priscilla Wolgen. Veensma wist zelfs meerdere malen de leiding te nemen maar een paar kleine foutjes lieten Postma er met de overwinning vandoor gaan. Priscilla Wolgen reed op een geleende machine, en kon uitstekende starts geen gevolg geven waardoor ze genoegen moest nemen met een 3e plaats.

Dat de sterkste rijder niet altijd hoeft te winnen werd in de 125cc Jeugd bewezen. Stef Hamstra toonde zich de snelste coureur maar een valse start maakte hem kansloos voor de overwinning. Bij de herstart werd Hamstra wel toegelaten maar omdat hij met 1 hand aan de helm moest starten kon hij pas als laatste vertrekken. Een zinderende inhaalraces bracht hem tot op de 3e plaats maar meer zat er niet meer in. Siebe van Dekken zag zijn grootste concurrent voor de overwinning wegvallen en profiteerde optimaa. Van Dekken stuurde zijn KTM naar een verdiende overwinning voor Ruben Guikema.

In een waar spektakelstuk eiste Frank Hamming de overwinning voor zichzelf op in de 125cc Senioren. Hamming kreeg de zege absoluut niet cadeau en moest flink aan de bak in de strijd met Gerben Hamstra, Rindert Boonstra en Jan Okke Loonstra. Boonstra nam de kopstart maar kon geen verschil maken met de achtervolgers. Terwijl iedereen elkaar het leven zuur maakte was Hamming scherp en sloop als een sluwe vos naar de leiding, een gat met de achtervolgers slaan was er echter niet bij waardoor het tot op de streep spannend bleef. Gerben Hamstra sleepte een 2e plaats in de wacht net voor Rindert Boonstra. Jan Okke Loonstra bleef met lege handen achter en viel net buiten het podium.

De rijders in de VT klasse hadden maar liefst 3 herstarts nodig voor de finale kon worden uitgereden. Door de zware omstandigheden van het circuit kwamen de nodige rijders in de problemen met de nodige valpartijen tot gevolg. Na de 3e herstart toonde Nicklas Brakke zich de sterkste rijder voor Peter van Dekken en Mark Dijkstra. Dijkstra vierde de 3e plek als een overwinning en kon zeer tevreden huiswaarts keren.

Berry de Vos maakte zijn favorietenrol in de Shorttrackklasse meer dan waar. De Vos reed de afgelopen jaren op de Specials en in de Speedway maar keerde dit seizoen terug naar zijn grote liefde, de Shorttrack. In zijn bekende spectaculaire stijl reed de Vos naar een prima zege. Dirk Werkman wenste zich echter niet zomaar bij de heerschappij van de Vos neer te leggen en volgde De Vos op korte afstand, Werkman kon echter geen vuist maken tegen de Vos en moest tevreden zijn met de 2e plaats. Verrassend was de 3e plaats van Jan Kooistra. Kooistra moest via de achterdeur naar de finale en reed een prima race. In de laatste ronden plaatste Kooistra de ultieme jump en wist zijn concurrenten verrassend naar achter te verwijzen. Sebastiaan Mulder en Henk Kramer moesten hierdoor genoegen nemem met plaats 4 en 5.

Volgend weekend gaat de strijd om het VTBM kampioenschap verder op het Baansport Centrum Steenbergerveld in Roden.

VTBM

Uitslagen Oosterwolde 11-04-2010

Toppers i/d dop
1.    Demi Valkema    Joure
2.    Maik Stegeman    Rouveen
3.    Patrick Stegeman    Rouveen

50cc
1.    Christian Wagemans Waskemeer
2.    Jeffrey Siebesma    Waskemeer
3.    Sybe Grouwstra    Suwald

65cc
1.    Bonne vd Kooi    Noardburgum
2.    Jeffrey Oppersma    Jubbega
3.    Michiel Knap    Leek

Bromfietsen
1.    Lambert Veltman    Paasloo
2.    Rudmer Andringa    Nijega
3.    Gerrit vd Horn    Kollumerzwaag

85cc
1.    Rick Douma    Opende
2.    Joey v Kammen    Opende
3.    Jeffrey Oppersma    Jubbega

Dames
1.    Sylvana Postma    Rijs
2.    Annelies Veensma    Stiens
3.    Priscilla Wogen    Ter Apel

125cc Jeugd
1.    Siebe v Dekken    Oldeberkoop
2.    Ruben Guikema    Groningen
3.    Stef Hamstra    Harkema

125cc Senioren
1.    Frank Hamming    De Groeve
2.    Gerben Hamstra    Kootstertille
3.    Rindert Boonstra    Noardburgum

VT klasse
1.    Nicklas Brakke    Staphorst
2.    Peter v Dekken    Harkema
3.    Mark Dijkstra    Boer

Shorttrack
1.    Berry de Vos    Hoogkerk
2.    Dirk Werkman    Hemelum
3.   Jan Kooistra     Ried