GRASBAANRACES

Aankomende evenementen

  • Geen aankomende evenementen beschikbaar

Evenementen

« juli 2024 »
zomadiwodovrza
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Volg ons op

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

VTBM

 

VTBM Grasbaanraces Vledderveen 20-06-2010

 

In een koud en bewolkt Vledderveen werd dit weekend de 8e ronde afgewerkt van het VTBM grasbaankampioenschap. Op het Regionaal Motorsport Centrum Vledderveen konden de coureurs in een druk baansportweekend andermaal gaan aanzetten voor de punten. Ondanks de vele regenval in de voorgaande dagen lag de baan er prima bij, wat zeker ook te danken is aan de grote inzet van de mensen van de MRTO die de baan in beheer hebben.

 

De Toppers in de Dop reden voor het eerst op de buitenbaan in Vledderveen. Dit op verzoek van de meeste rijdertjes en de ouders want op de harde speedwaybaan hadden toch veel rijdertjes moeite om goed rond te komen. Meghan Bijl was de aller-snelste. Al in de series liet zij zien er veel zin in te hebben vandaag en ook in de finale was ze niet te houden. Demi Valkema mocht nog even de beste start nemen maar daarna nam Meghan al snel het heft in handen en finishte met een ruime voorsprong als eerste. Duncan Hoevens reed ook een prima wedstrijd maar had in de finale niet het juiste antwoord op de daden van Meghan Bijl. Ook Patrick Stegeman had het prima naar zijn zin op de zware zandbaan en finishte als 3e. Demi Valkema kwam maar met moeite op gang en moest zich zelfs via de B-finale plaatsen voor de A finale, na haar kopstart zag zij een paar concurrenten voorbij komen maar reed zich toch naar een 4e plaats.

 

Oege de Haan was heer en meester in de 50cc klasse. Met goede starts nestelde hij zich telkens direct voor in het veld en scoorde een onbedreigde zege. Ook Jeffrey Buis kende een prima dag. Jeffrey heeft het hele seizoen al een goed tempo te pakken maar valpartijen stonden meer dan eens een podiumplaats in de weg. Na de nodige aanpassingen aan de vering heeft Jeffrey het goede gevoel te pakken en betalen de uurtjes testen zich uit met een mooie podiumplaats. Sybe Grouwstra mocht als 3e naar het podium. Grouwstra reed een prima wedstrijd en besliste de duels met Christian Wagemans en Robin de Haan telkens in zijn voordeel. Robin de Haan reed ook een degelijke wedstrijd, met name bij de starts was hij telkens goed weg, maar kon dan nog niet het tempo rijden van de koplopers, wel gaat het telkens een stapje beter en Robin is op weg naar de podiumplaatsen. Klassementsleider Jeffrey Siebesma kende een totale offday en moest tevreden zijn met een 6e plaats achter Christian Wagemans.

 

Jeffrey Oppersma pakte weer eens de zege in de 65cc. Oppersma reed ijzersterk en lijkt zijn vorm van vorig seizoen weer aardig terug te hebben. In spannende gevechten met Bonne van der Kooy wist hij telkens zijn grote concurrent terug te verwijzen naar de 2e plaats. Michiel Knap had grote plannen in Vledderveen, op zijn favoriete baan had hij zijn zinnen gezet op de overwinning. Knap ging uitstekend in de rondte maar het tempo van de kopmannen lag nog net te hoog voor hem. Toch mocht hij aan het eind van de dag als 2e naar het podium. Bonne van der Kooy had zijn zinnen gezet op het winnen van de 3e manche en hoopte met wat geluk ook de dagzege daarmee te pakken. Van der Kooy wilde echter wat te veel en stapte hard van zijn machine. Een van de achteropkomende coureurs kon de opkrabbelende Bonne niet ontwijken en reed over de voet en enkel van Bonne. Bonne kon niet meer deelnemen aan de herstart van de afgebroken serie en scoorde dus ook geen punten waarmee een podiumplaats in rook opging. Jordy Vermanen reed een constante wedstrijd en had in de laatste serie ook nog even een momentje toen hij bijna voorover van de motor ging. Het voorwiel hapte in een diep spoor en Vermanen had al zijn stuurmanskunsten nodig om te blijven zitten. Een 3e plaats was een mooie beloning voor een prima race. William Kruit boekt elke weer meer vooruitgang en laat zich steeds vaker bij de besten zien in de 65cc en mag zo onderhand tot een van de outsiders worden genoemd in deze spannende klasse.

 

Ook de Dames kwamen weer in actie. Door blessures en pech is het veld wel flink geslonken en met slechts 4 Dames aan de start was de klasse niet dik bezet. Het had weinig gescheeld of Sylvana Postma was er ook niet bij geweest. Tijdens een trainingswedstrijd in Joure stapte zij hard van haar Suzuki en bleef roerloos op de baan liggen. Even werd gevreesd voor nekletsel maar bij controle in het ziekenhuis bleek het allemaal gelukkig mee te vallen. Postma was niet erg onder de indruk van het harde val want ze ging als vanouds in de rondte. Afgetekend won zij alle manches en dus de eindzege. Ook Priscilla Wolgen was prima op dreef. Priscilla reed netjes haar rondjes en kon Postma goed volgen, een echte aanval inzetten lukte telkens niet omdat Postma de deur goed gesloten hield en Wolgen af en toe nog wat kleine foutjes maakte. Siske Benedictus maakte het podium vol. Siske maakt nog altijd grote stappen vooruit en liet de Dames voor haar maar een kleine marge. Wel vocht zijn mooie duels uit met Ineke Renkema. Renkema trad voor het eerst aan in de Dames klasse en liet zien zich prima thuis te voelen tussen de overige meiden. Met goede starts wist ze het haar concurrenten telkens goed lastig te maken, maar Renkema mist nog net de snelheid die nodig is om de andere dames achter haar te laten.

 

Wederom een zeer matige opkomst bij de bromfietsen. Met slechts 2 coureurs was een beker voor de deelnemers een zekere zaak, alleen de volgorde moest nog ever getwist worden. Beide heren maakten er een leuke strijd van waarbij Lambert Veltman telkens aan het langste eind trok. Gerrit van den Horn pakte de 2e plaats.

 

Groot was ook nu de spanning in de 85cc klasse. Rick Douma en Joey v Kammen verzamelden in de series evenveel punten en na loting was het Douma die als eerste zijn startplek mocht uitkiezen. Douma koos het beste plekje want na de start kon hij als eerste de eerste bocht aansnijden, direct fel op de huid gezeten door van Kammen. De heren wisselden verschillende keren van positie en met nog 1 ronde te rijden zette Douma nog een keer extra aan, Douma pakte zo de zege op korte afstand gevolgd door van Kammen. Best of the rest werd Anne Bos, de Suzuki coureur uit Harkema moest via de achterdeur naar de A-finale maar presteerde daar uitstekend. Na een goede start nestelde hij zich op de 3e plaats om deze niet meer uit handen te geven . Sjon Ellens voerde de druk hoog op bij Bos maar vond niet de opening om zijn machine er langs te zetten.

 

Ruben Guikema was de sterkste 125 Jeugd rijder. Ook hier was er een matige opkomst. Klassementsleider Stef Hamstra moest verstek laten gaan na een vervelende val in Opende tijdens de Jeugdwedstrijd op vrijdagavond. Guikema profiteerde optimaal en met 3 manchezeges was hij de terechte winnaar. Mike Philips werd verassend 2e. Philips kent de baan van Vledderveen als zijn broekzak en maakte goed gebruik van zijn circuitkennis. Op zijn 2 takt KTM handhaafde hij zich door het rijden van strakke en slimme lijnen goed tussen de dikke 4 takten en zag zich beloont met een mooie 2e plaats.  Siebe van Dekken toonde grote strijdlust en vocht voor alles wat hij waard was. Kleine foutjes in zijn haast Philips en Guikema te achterhalen lieten hem een paar keer bijna in het stof bijten en een 3e plaats was alles wat hij uit het vuur wist te slepen. Richard Nammensma reed een degelijke wedstrijd en zag zich beloont met de 4e plaats. Timo Koopmans had het ook prima naar zijn zin op de korte baan in Vledderveen en scoorde veel punten met zijn 5e plaats.

 

De toeschouwers kregen bij de 125cc Senioren weer een titanenstrijd te zien tussen Jan Okke Loonstra en Wiebe Valkema. Net als in Roden was het weer de jonge Loonstra die de ervaren rot te slim af was. In de finale over 6 ronden boenderden de 2 meer naast elkaar als achter elkaar over de baan en wisselden constant van positie. Aan de finish was het Loonstra die Valkema net achter zich wist te houden, Valkema probeerde het nog wel in de laatste bocht maar kon het verschil niet maken. Achter de rug van de beide kemphanen was het Rindert Boonstra die de 3e plaats voor zich opeiste voor Frank Hamming.

 

Peter van Dekken eiste de zege in de VT voor zich op. Hoewel niet topfit, Van Dekken had nog een optreden op de zaterdagavond, waardoor het een kort nachtje was voor de zanger uit Harkema, wist hij al zijn races winnend af te sluiten en was daarmee een verdiende winnaar. Mark Dijkstra reed een ijzersterke wedstrijd en zag zich alleen verslagen door van Dekken, in zowel de serie als de finale. Dave Bos zag een goed optreden beloont met een 3e plaats.

 

Berry de Vos liet zich weer gelden in de Shorttrackklasse. Op de Vos lijkt geen maat te staan en onbedreigd wist hij alle manches te winnen. Ruben de Jong kon nog het dichtst in de buurt blijven van de Vos maar werd nooit echt bedreigend voor de leidende positie van de Vos. Klaas Poppinga reed een prima wedstrijd en finishte de eerste manche als 2e achter de Vos. Mindere starts in de 2 volgende manches dwongen de Surhuisterveener coureur toch achtervolgen en meer als een 3e plaats zat er niet in.

 

 

UitslagenToppers in de dop

1.        Meghan Bijl             Oudehaske

2.        Duncan Hoevens        Witmarsum

3.        Patrick Stegeman        Rouveen

4.        Demi Valkema        Joure

5.        Kyra Wassenaar        Opende

 

50cc

1.        Oege de Haan                Ureterp

2.        Jeffrey Buis            Steenwijkerwold

3.        Sybe Grouwstra        Suwald

4.        Robin de Haan        Tzummarum

5.        Christian Wagemans        Waskemeer 

 65cc

1.        Jeffrey Oppersma        Jubbega

2.        Michiel Knap           Leek

3.        Jordy Vermanen        Naarden

4.        William Kruit            Emmercompascuum

5.        Bonne vd Kooi                Noardburgum

85cc

1.        Rick Douma             Opende

2.        Joey v Kammen        Opende

3.        Anne Bos               Harkema

4.        Sjon Ellen                Veenwouden

5.        Jille Hamstra           Kootstertille 

 Dames

1.        Sylvana Postma        Rijs

2.        Priscilla Wolgen        Ter Apel

3.        Siske Benedictus        Noardburgum

4.        Ineke Renkema        Ureterp

 

Bromfietsen

1.        Lambert Veltman        Paasloo

2.        Gerrit vd Horn        Kollumerzwaag

  125cc Jeugd

1.        Ruben Guikema        Groningen

2.        Mike Philips             Veendam

3.        Siebe v Dekken        Oldeberkoop

4.        Richard Nammensma        Menaldum

5.        Timo Koopmans        Berlikum

 

125 Senioren (ST2)

1.        Jan Okke Loonstra        Surhuisterveen

2.        Wybe Valkema        Joure

3.        Rindert Boonstra        Noardburgum

4.        Frank Hamming        De Groeve

5.        Sebastiaan Mulder        Norg 

 VT

1.        Peter van Dekken        Harkema

2.        Mark Dijkstra           Boer

3.        Dave Bos                Oudehorne

4.        Yde Verhaag          Damwoude

5.        Sietse Boek            Wolvega

 

Shorttrack (ST1 / ST3)

1.        Berry de Vos          Hoogkerk

2.        Ruben de Jong        Koudum

3.        Klaas Poppinga        Surhuisterveen

4.        Dirk Werkman        Hemelum

5.        Henk Kramer           Sondel