GRASBAANRACES

Aankomende evenementen

 • Geen aankomende evenementen beschikbaar

Evenementen

« mei 2024 »
zomadiwodovrza
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Volg ons op

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

VTBM

 

Stof spelbreker in Zuidbroek

 

Afgelopen zondag was het Groningse Zuidbroek het toneel voor de 3e ronde van het VTBM seizoen. Met prachtig zonnig weer, en mooie harde kleibaan en een groot deelnemersveld waren alle ingrediënten voor een prachtige motorsportdag ook aanwezig. Toch zou het mooie weer ook een spelbreker blijken te zijn. De kleibaan droogde snel op na de baanverzorgingen wat er met name in de zware Shorttrack klassen voor veel stofontwikkeling zorgde, hierdoor konden jammer genoeg niet alle finales worden verreden.

 

De Toppers in de dop mochten zoals vertrouwd het spits afbijten op de piste van Zuidbroek. De coureurs hadden het zichtbaar naar de zin op de harde baan, en een aantal rijdertjes laten al zien flink aan ervaring gewonnen te hebben dit seizoen. Kyra Wassenaar liet zien dat zij met de week beter gaat rijden en legde een prachtige strijd met Demi Valkema aan de dag. Demi kwam in de 3e manche echter ten val en zag daarmee een podiumplaats als sneeuw voor de zon verdwijnen. Kyra knokte zich uitstekend naar 2 manche zeges en pakte daarmee de eindzege. Ook achter de rug werd op het scherpst van de snede gestreden door de deelnemers. Patrick en Maik Stegeman maakten er een familieonderonsje van en streden om plaatsen 2 en 3, waarbij Patrick uiteindelijk aan het langste eind trok.

 

Er staat op het moment geen maat op de dadendrang van Jeffrey Siebesma. Siebesma trok in alle manches de zege naar zich toe en pakte daarmee zijn 2e dagzege van het seizoen. Christian Wagemans kende de gehele dag prima starts maar zag door kleine foutjes telkens Siebesma langszij komen. Wagemans had daarnaast het nodige te stellen met Oege de Haan, Sybe Grouwstra en Jeffrey Buis. Jeffrey Buis reed een sterke eerste serie maar viel hard van zijn machine in de 2e serie, de 3e serie zat er wat schrik in waardoor Jeffrey zich niet met de kopposities kon bemoeien. Ook Oege de Haan reed een uitstekende wedstrijd. Na zijn val van vorige week ging Oege weer als vanouds in de rondte en wist hij Wagemans in de 2e serie naar de 3e plaats te verwijzen. Sybe Grouwstra en Robin de Haan konden zich telkens ook met deze gevechten bemoeien maar misten de snelheid om echt toe te slaan.

 

Jeffrey Oppersma greep de zege in de 65cc. Oppersma’s voornaamste concurrent Bonne vd Kooy werd geplaagd door zeer slechte starts en werd aangewezen op inhaalraces. In de finale had Bonne eindelijk een redelijke start maar kon hij niet het verschil maken met Oppersma. Jarno de Vries had het uitstekend naar zijn zin op de harde piste. Spectaculair driftend reed hij naar een uitstekende 3e plaats. Jordy Vermanen werd knap 4e voor een goed rijdende William Kruit. William reed nog maar kort op de 65cc machine maar begint zijn draai steeds beter te vinden. Verbeten strijdend wist hij in de finale op de streep Michiel Knap net achter zich te houden.

 

Bij de bromfietsen was er een eenvoudige zege voor Lambert Veltman. Lambert kende in Roden nog grote technische problemen, en moest vanaf de zijkant toekijken hoe de concurrentie met de punten aan de haal gingen. Nu waren de rollen omgedraaid en was het Rudmer Andringa die grote technische problemen had. Voor Veltman lag door het weg vallen van Andringa de weg vrij naar de zege. Gerrit vd Horn werd keurig 2e en Ele Sietse Kingma mocht als 3e naar het podium.

 

Sylvana Postma was de sterkste dame op Zuidbroek. Sylvana moest echter wel afrekenen met Annelies Veensma. De beide dames gingen als aan een touwtje over de piste en vochten een felle strijd uit waarbij Postma 2 series op haar naam wist te brengen en de 3e en laatste serie ging naar Veensma. Priscilla Wolgen zat telkens eerste rang bij de gevechten tussen de beide kemphanen maar kon zich niet mengen in de strijd. Siske Benedictus wist Wolgen in de laatste serie zelfs te verrassen en snoepte de 3e plaats af van Wolgen. In de eindstand bleef Wolgen echter Benedictus net voor.

 

Een verrassende winnaar bij de 85cc. Auke de Graaf laat al het hele seizoen zien zich goed thuis te voelen op de 85cc Suzuki en pakte een uitstekende overwinning. In de finale was het constant stuivertje wisselen tussen De Graaf, Sjon Ellens, Anne Bos en Rick Douma. De Graaf wist het titanen gevecht uiteindelijk in zijn voordeel te beslissen. Sjon Ellens moest genoegen nemen met de 2e plaats en Rick Douma moest tevreden zijn met zijn 3e plaats. Joey van Kammen wist zich als 1e te plaatsen voor de finale maar werd hard van zijn machine gegooid en moest met een rugblessure vanaf de kant toezien hoe de concurrentie de herstart van de finale maakten.

 

 

Bij de 125cc Jeugd was het andermaal Stef Hamstra die de zege pakte. Hamstra vocht menig robbertje uit met Siebe van Dekken waarbij de rijders het nodige onderlinge contact niet schuwden. Het was voor de toeschouwers telkens weer een machtig schouwspel om te zien hoe de beide rijders telkens weer schouder aan schouder door de bochten stoven. Van Dekken probeerde alles om Hamstra voor te blijven maar moest telkens het hoofd buigen. Ruben Guikema werd keurig 3e.

 

De 125cc Senioren reden geen A-finale. Door de grote stofontwikkeling was het onverantwoord om de rijders de finale in te sturen. De rijders achterin het veld konden letterlijk geen hand voor ogen zien in het stof en daarmee was het risico op ongelukken te groot. Frank Hamming mocht zich hierdoor als winnaar laten huldigen. Hamming sloot beide series als winnaar af en ging met de maximale score richting de finale. Harm Herrema werd verrassend 2e. Herrema reed een bekeken wedstrijd en benutte de mogelijkheden op de piste optimaal. Door telkens de met gras begroeide binnenzijde van de baan op te zoeken kon Herrema de grip van zijn machine goed benutten om zo goede scores naar huis te rijden. Ook Gerben Hamstra reed sterke series en zag zich beloont met een 3e plaats. Rindert Boonstra kwam in zijn eerste serie ten val, maar wist zijn machine wel aan de praat te houden en reed een ijzersterke inhaalrace. Dankzij de punten die hij hiermee nog bijelkaar sprokkelde en een zege in zijn 2e serie greep hij nog net een 4e plek.

 

Een unicum in de VT klasse. Hier waren 2 winnaars te huldigen. Nicklas Brakke en Dave Bos wisten allebei hun beide kwalificatieseries te winnen en eindigden, door het afgelasten van de finale, met een gelijk aantal punten. Aangezien ze elkaar niet hadden getroffen in de series en er dus geen onderling resultaat besloot de wedstrijdleiding beide rijders dan maar de overwinning toe te kennen. Voor Dave Bos een hele mooie opsteker in wat pas zijn 3e wedstrijd was. Liekele de Bruin maakte het podium compleet.

 

Erik Tjarks was de sterkste Shorttrack coureur. Tjarks stuurde zijn KTM snel en degelijk in de rondte en zorgde dankzij goede starts ervoor telkens uit het stof te blijven. Hierdoor kon hij vrijuit rijden en pakte in zijn beide series een zege. Ruben de Jong kende in zijn eerste serie een mindere start en moest zich in het stof een weg naar voren banen. Eenmaal op de 2e plaats aangekomen was Tjarks inmiddels buiten bereik en restte de Jong niets anders als tevreden te zijn met een 2e plaats. Jille Pultrum mocht het podium compleet maken. Pultrum lijkt inmiddels een patent te hebben op een goede start en dat bleek dit weekend in Zuidbroek het ideale wapen om hoog te eindigen. De stofontwikkeling maakte het lastig inhalen en Pultrum profiteerde hier ten volle van. Dankzij de goede starts zat hij snel vooraan in het veld en door strakke lijnen te rijden hield hij de deur goed gesloten voor de concurrentie.

 

Na 3 races in 3 weken hebben de coureurs even rust. Het kampioenschap van de VTBM gaat op 16 mei verder in Vledderveen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitslagen VTBM Zuidbroek

25-04-2010

 Toppers in de Dop

 1. Kyra Wassenaar     Opende
 2. Patrick Stegeman   Rouveen
 3. Maik Stegeman       Rouveen
 4. Demi Valkema        Joure
 5. Nynke Sijbesma      Waskemeer

 

50cc

 1. Jeffrey Siebesma     Waskemeer
 2. Christian Wagemans Waskemeer
 3. Oege de Haan         Ureterp
 4. Sybe Grouwstra      Suwald
 5. Robin de Haan        Tzummarum

 65cc

 1. Jeffrey Oppersma    Jubbega
 2. Bonne vd Koou        Noardburgum
 3. Jarno de Vries         Lippenhuizen
 4. Jordy Vermanen      Naarden
 5. William Kruit           Emmercompascuum

 

Bromfietsen

 1. Lambert Veltman     Paasloo
 2. Gerrit vd Horn          Kollumerzwaag
 3. Ele Sietse Kingma  Wons

 Dames

 1. Sylvana Postma      Rijs
 2. Annelies Veensma  Stiens
 3. Priscilla Wolgen      Ter Apel
 4. Siske Benedictus    Noardburgum
 5. Gerda de Haan        Houtigehage

85cc

 1. Auke de Graaf         Kollumerzwaag
 2. Sjon Ellens             Veenwouden
 3. Rick Douma            Opende
 4. Anne Bos               Harkema
 5. Anderea de Vries    Zwaagwesteinde

 125cc Jeugd

 1. Stef Hamstra          Harkema
 2. Siebe van Dekken   Oldeberkoop
 3. Ruben Guikema      Groningen
 4. Sylvana Postma      Rijs
 5. Richard Nammensma Menaldum

 

125cc Senioren

 1. Frank Hamming      De Groeve
 2. Harm Herrema        Boer
 3. Gerben Hamstra      Kootstertille
 4. Rindert Boonstra     Noardburgum
 5. Henk Haantjes        Woudsend 

 VT

 1. Dave Bos                Oudehorne

1.   Nicklas Brakke        Staphorst

3.   Liekele de Bruin      Buitenpost

4.   Sietse Boek                        Wolvega

5.   Luuk Koeve             Rouveen

 

 

Shorttrack

 1. Erik Tjarks              Wijster
 2. Ruben de Jong        Koudum
 3. Jille Pultrum            Harkema
 4. Jan Siebesma         Ruinen
 5. Marco Veensma      Stiens