GRASBAANRACES

Aankomende evenementen

  • Geen aankomende evenementen beschikbaar

Evenementen

« juni 2024 »
zomadiwodovrza
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Volg ons op

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

VTBM Snertraces

Op 10 oktober werden op het Polderboskdyk circuit van de MC Flying Boetoe de 2e VTBM snertraces verreden.

Het weer deed nog niet echt aan snert denken en mede dankzij het aangename najaarszonnetje wist een flink aantal coureurs en toeschouwers de weg te vinden naar Joure. Het circuit lag er ondanks de vele regen van de afgelopen weken prima bij, wat ook zeker te danken was een de inzet van de vrijwilligers van de Flying Boetoe.

Een behoorlijke groep deelnemers bij de Toppers in de Dop was van de partij in Joure. Ondanks dat Joure niet de makkelijkste baan heeft voor deze jonge helden lieten zij mooie wedstrijden zien waarbij inhaalacties niet van de lucht waren. De grote pechvogel van de dag was Fabian Dootjes uit Tolbert. Fabian had de hele dag te kampen met technische problemen, de inzet van de monteurs mocht niet baten en in de finale liet de Polini de kleine coureur teleurgesteld langs de kant staan. Illian van der Linde kende nauwelijks problemen op deze dag. Van der Linde reed dapper zijn rondjes en wist telkens een mindere start goed te maken en pakte een ongeslagen overwinning in de Toppers in de Dop B groep. Ook Chris Andreas had een prima dag. Met goede starts nestelde hij zich telkens aan de kop van het veld maar zag jammer genoeg toch telkens wel iemand voorbij komen in de slotfases. Toch pakte hij een verdiende 2e plek net voor Jeffrey de Boer. Jarno Terpstra werd uiteindelijk 4e net voor Bridget Portijk.

In de A-groep van de Toppers in de Dop was er een magere opkomst. Met slechts 3 rijders aan de start was het startveld mager gevuld maar toch waren de races het aanzien meer dan waard. Duncan Hoevens was telkens de sterkste bij de start maar moest telkens wel toezien hoe Kyra Wassenaar in staat was langszij te komen. Hoevens had duidelijk wat moeite in het zware Jourerse zand met zijn kleine wieltjes waar Wassenaar het met de grote wielen iets makkelijker had. Meghan Bijl reed ook een prima wedstrijd maar liep telkens bij de start al achterstand op die zij toch telkens vlot ongedaan wist te maken. Na een prachtige strijd met Wassenaar en Hoevens moest Meghan zich toch schikken met een 3e plek.

Oege de Haan was heer en meester bij de 50cc. De Haan pakte dit jaar al de VTBM, Nederlandse en de Friese titel en liet er ook nu weer geen twijfel over bestaan dat hij een terechte kampioen is. Met afstand pakte hij telkens de zege hoewel in de 3e manche Jeffrey Siebesma nog akelig dichtbij wist te komen. Jeffrey Siebesma pakte een keurige 2e plaats. Siebesma kwam wat moeilijk op gang, maar wist na wat aanpassingen tussen de manches door toch het gat naar de Haan wat te verkleinen. De 3e plaats ging naar de verrassend sterk rijdende Lucas van Burgel. Van Burgel liet telkens zien over een goede start te beschikken maar is nog net een maatje te klein voor de beide kopmannen. Jurgen Kramer reed naar een verdienstelijke 4e plaats net voor Elroy Vlietstra. Elroy maakte de overstap uit de Toppers in de Dop en verweerde zich kranig tussen de 50cc coureurs en vocht een mooi gevecht uit met Jurgen Kramer en Margriet Diever. Diever is weer op de weg terug naar het nodige blessureleed en kon nog even lekker aan het zelfvertrouwen schaven in deze wedstrijd.

Ook in de 65cc klasse ging de zege naar de kampioen. Jeffrey Oppersma rekende beheerst af met zijn concurrenten en greep een onbedreigde zege. Achter zijn rug werd driftig gestreden om elke meter waarbij Dave Meijerink het zilver greep net voor Lazar de Vries. Ook Jordy Vermanen reed een prima wedstrijd en zag zich beloont met een 4e plaats. Jelke Baarda werd 5e

De Damesklasse kreeg een mooi opwarmertje voor het komend seizoen. Maaike de Ree maakte haar debuut in deze klasse en liet de toeschouwers verbaasd opkijken tijdens haar races. Brutaal pakte ze de zege in de eerste manche na een prachtig gevecht met Sylvana Postma. Mindere starts lieten de Ree uiteindelijk slechts 3e worden, maar ze gaf een prima visitekaartje af voor komend seizoen. Annelies Veensma kan ook met een goed gevoel aan de winterslaap beginnen. De jonge amazone reed naar een keurige 2e plaats achter Postma en kon zich aardig mengen in de strijd. Ineke Renkema moest genoegen nemen met een 4e plaats voor Anderea de Vries. Anderea reed haar 6e wedstrijd in de Damesklasse, op alweer de 5e motor. Aangezien haar eigen motor nog niet klaar is kwam de Vries uit op de ex Stef Hamstra KTM die beschikbaar was gesteld door Jille Pultrum. Ondanks aanpassingsproblemen reed Anderea een keurige wedstrijd, die helaas voor Anderea, eigenlijk te vroeg was afgelopen. Pas in de laatste manche had ze haar draai gevonden op de machine en kon ze laten zien waartoe ze in staat is.

Auke de Graaf eiste de zege voor zich op in de 85cc. In de finale nam de Graaf al vlot het heft in handen en pakte een kleine voorsprong op de rest van het veld. Deze voorsprong werd niet meer afgegeven en dus sloot de Graaf het seizoen op het hoogste treetje af. Anne Bos pakte een keurige 2e plaats net voor de verrassende Jeffrey Oppersma. Oppersma trad aan met een 65cc machine en met een enorme vechtlust toonde hij een groot talent te zijn. Met bekeken lijnen maakte hij zijn gemis aan pk’s meer dan goed en nestelde zich keurig op het podium. Joey van Kammen beet zijn tanden stuk op Oppersma, wat kleine foutjes lieten hem net naast het podium stranden. Arie Zandee maakte de top 5 vol. Zandee maakte de hele dag prima starts maar mist nog wat ervaring ten opzichte van de mannen voor hem.

Ruben Guikema pakte de zege bij de 125cc Jeugd. Guikema toonde zich de sterkste na een schitterend gevecht met Rick Douma die een geweldig debuut maakte bij de Jeugd. Douma had op zaterdag pas zijn eerste meters gemaakt op zijn nieuwe machine maar daar was weinig van te merken. Douma toonde weinig ontzag voor de gevestigde orde en gaf een indrukwekkend visitekaartje af voor komend seizoen. Evert van Til knokte zich naar een 3e plaats net voor Stef Hamstra. Hamstra maakte zijn rentree op Suzuki en kende weinig aanpassingsproblemen. Mike Philips maakte de top 5 vol en begint zich stilletjes aan van voren te melden bij de 125cc Jeugd.

Ruben Guikema had de smaak van de overwinning goed te pakken want ook bij de 125cc Senioren greep de jonge Groninger de zege. Na een goede start in de finale nam Guikema de leiding al vlot in handen en boekte een verdiende overwinning. Rindert Boonstra had weer eens een van zijn raketstarts maar moest toch toezien dat Guikema hem achterhaalde. Achter zijn rug werd volop gestreden door Arjan de Jong en Jan Okke Loonstra. Loonstra verprutste zijn start en was gedwongen tot een inhaalrace. Deze verliep zonder problemen tot hij aan het achterwiel van de Jong kwam. Arjan liet zien een echte vechter te zijn en was niet van plan zijn 3e plaats zonder slag of stoot prijs te geven. Jan Okke probeerde wat hij kon maar wist het gaatje niet te vinden en zo mocht de Jong als 3e naar het podium.

Ook in de VT klasse werd volop gestreden voor de overwinning. Uiteindelijk was het Rienk Roersma die de zege wist te pakken. Tot aan de laatste bocht leek het echter Peter van Dekken te zijn die de zege zou gaan pakken. Van Dekken wist zich constant net voor het gevecht uit te rijden maar maakte in de laatste bocht een fout. Hij ging even te wijd en zette daarmee de deur open voor Roersma, die zich na een mindere start plekje voor plekje naar voren had gevochten. Sietse Boek werd keurig 3e en rekende netjes af met Mark Dijkstra en Dave Bos. Bos duikelde in de finale zelfs nog even van de machine maar kon toch nog als 5e finishen net achter Mark Dijkstra die eindelijk met de pechduivel afgerekend lijkt te hebben.

De Shorttrack liet ook een prachtige wedstrijd zien. De finale stond volledig in het teken van het gevecht tussen Enne Sjoerd Alta en Dirk Werkman. Regelmatig werd er van plek gewisseld en onderling contact werd daarbij niet geschuwd. Na een spannend maar fair gevecht was het Alta die het thuisvoordeel optimaal uitbuitte en de overwinning pakte. Dirk Werkman moest tevreden zijn met een 2e plaats maar kon daar zeker vrede mee hebben. Sebastiaan Mulder pakte een uitstekende 3e stek net voor Henk Kramer. Kramer sloot daarmee een wat teleurstellend jaar, hij werd voortdurend geplaagd door rugklachten, toch nog tevreden af. Jan Simon ter Heide liet zien het gasbaanracen nog niet verleerd te zijn en reed zich naar een verdienstelijke 5e plaats.

Uitslagen
 


Toppers in de Dop B
1. Illian vd Linde Boelenslaan
2. Chris Andreas Hoogkerk
3. Jeffrey de Boer Surhuisterveen
4. Jarno Terpstra Wergea
5. Bridget Portijk Tuk

Toppers in de Dop A
1. Kyra Wassenaar Opende
2. Duncan Hoevens Witmarsum
3. Meghan Bijl Oudehaske

50cc
1. Oege de Haan Ureterp
2. Jeffrey Siebesma Waskemeer
3. Lukas van Burgel Loppersum
4. Jurgen Kramer Haulerwijk
5. Elroy Vlietstra Franeker

65cc
1. Jeffrey Oppersma Jubbega
2. Dave Meijerink Schuinesloot
3. Lazar de Vries Opende
4. Jordy Vermanen Naarden
5. Jelke Baarda St. Nicolaasga

Dames
1. Sylvana Postma Rijs
2. Annelies Veensma Stiens
3. Maaike de Ree St. Nicolaasga
4. Ineke Renkema Ureterp
5. Anderea de Vries De Westereen

85cc
1. Auke de Graaf Kollumerzwaag
2. Anne Bos Harkema
3. Jeffrey Oppersma Jubbega
4. Joey v Kammen Opende
5. Arie Zandee Noordwolde

125cc Jeugd
1. Ruben Guikema Groningen
2. Rick Douma Opende
3. Evert van Til Harkema
4. Stef Hamstra Harkema
5. Mike Philips Veendam

125cc Senioren / ST2
1. Ruben Guikema Groningen
2. Rindert Boonstra Noardburgum
3. Arjan de Jong Steggerda
4. Jan Okke Loonstra Surhuisterveen
5. Johan vd Meulen Suwald

VT
1. Rienk Roersma Schingen
2. Peter van Dekken Harkema
3. Sietse Boek Wolvega
4. Mark Dijkstra Boer
5. Dave Bos Oudehorne

Shorttrack ST1 / ST3
1. Enne Sjoerd Alta Joure
2. Dirk Werkman Hemelum
3. Sebastiaan Mulder Norg
4. Henk Kramer Sondel
5. Jan Simon ter Heide Joure