GRASBAANRACES

Aankomende evenementen

 • Geen aankomende evenementen beschikbaar

Evenementen

« mei 2024 »
zomadiwodovrza
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Volg ons op

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 1 gast online.

 

VTBM Grasbaanraces

Roden 18 april 2010

 

Afgelopen weekend werd onder een stralend voorjaarszonnetje de 2e ronde verreden van het clubkampioenschap van de VTBM op het Baansport Centrum Steenbergerveld in Roden.

 

Het mooie weer had flink wat publiek naar het Baansport Centrum gelokt en zij konden genieten van prachtige motorsport.

 

De jonge rijdertjes in de Toppers in de Dop mochten als eerste de kunsten vertonen. Opnieuw was het Demi Valkema die het veld haar wil oplegde. Demi liet al haar concurrenten ver achter zich en pakte overtuigend haar 2e zege van het seizoen. Achter haar was het Meghan Bijl die de 2e plaats voor zich opeiste. Meghan heeft de eerste wedstrijd moeten missen maar zal het ongetwijfeld in de komende tijd Demi Valkema moeilijk gaan maken. De 3e plaats was ook al voor een dame, Nynke Siebesma maakte het podium compleet. Goed was ook het optreden van Kyra Wassenaar. Kyra reed 2x keurig naar een 3e plaats, maar een valpartij in de 2e serie liet haar kansloos voor het podium. Een 5e plaats net achter Justine Wagemans, was een te magere beloning voor een goede wedstrijd.

 

In de 50cc werd andermaal een titanenstrijd uitgevochten. Jeffrey Siebesma toonde zich de sterkste 50cc rijder. Siebesma wist alle aanvallen van zijn belagers af te slaan en wist alle manches op zijn naam te brengen. De tegenstand kwam van flink wat coureurs waaruit blijkt dat dit seizoen de verschillen in de top van de 50cc erg klein zijn. Christian Wagemans toonde zich het meest constant en mocht als 2e naar het podium. Sybe Grouwstra werd keurig 3e. Jeffrey Buis liet zien dat ook hij een kandidaat is voor de overwinning maar een schuivertje in de eerste heat liet hem direct al tegen een puntenachterstand aankijken. Ook Oege de Haan kende geen topdag. Oege werd in de eerste heat keurig 2e na een prachtige strijd met Siebesma en Wagemans maar kwam in de 2e heat hard ten val en moest even voor controle naar het ziekenhuis.

 

Bonne van der Kooi heeft nu al een topvorm te pakken. Van der Kooi reed een voortreffelijke wedstrijd en liet de concurrentie achter in zijn stof. Jeffrey Oppersma had geen antwoord op het uitstekend rijden van Bonne en moest andermaal genoegen nemen met een 2e plaats. Achter de rug van de beide koplopers werd verbeten gevochten om elke meter. Jarno de Vries mocht uiteindelijk ook de gang naar het podium maken voor Michiel Knap en Jordy Vermanen.

 

Een kleine groep deelnemers bij de Bromfietsen. Toch lieten de heren boeiende wedstrijden zien en was de strijd er niet minder om. Rudmer Andringa wist uiteindelijk de zege te pakken maar moest telkens wel afrekenen met Gerrit van de Horn. Van de Horn kwam uiteindelijk net wat topsnelheid te kort om Andringa voor te blijven. Ele Sietse Kingma lijkt eindelijk met de pechduivel te hebben afgerekend en zag al zijn moeite en niet aflatende inzet beloont met een hele mooie 3e plaats.

 

In de Damesklasse was er een verdiende zege voor Priscilla Wolgen. Priscilla liet al eerder in het seizoen zien dat het met de snelheid goed zit en met berekenend rijden wist ze de zege te pakken. Dat de Dames in de Dop van vorig seizoen zich goed hebben ontwikkeld bewezen Siske Benedictus en Gerda de Haan. Beide dames lieten zich goed zien tegen de meer ervarener Dames en streden dapper mee voor de podiumplaatsen. Benedictus eiste uiteindelijk de 2e plaats voor zich op, De Haan moest tevreden zijn met plaats 4. Het podium werd vol gemaakt door de zeer sterk rijdende Annelies Veensma. Veensma wist 2 series winnend af te sluiten, maar een val in de 2e serie maakte haar kansloos voor de eindzege.

 

De coureurs in de 85cc lieten zien dat ook hier de onderlinge verschillen erg klein zijn. Er wordt voor iedere meter gestreden en daarbij werden geen cadeautjes uitgedeeld. Sjon Ellens mocht zich de uiteindelijke winnaar noemen. In de finale werd er eerst meerdere malen stuivertje gewisseld met de uitstekend rijdende Joey van Kammen en Jille Hamstra. Hamstra nam de beste start maar kon dit niet volhouden en zag eerst van Kammen passeren en daarna Ellens. Uiteindelijk wist Ellens ook van Kammen achter zich te laten en daarmee de zege te pakken. Rick Douma en Anne Bos konden zich aanvankelijk ook in deze strijd mengen maar moesten tevreden zijn met plaatsen net naast het podium.

 

 

 

 

 

De overstap van Suzuki naar KTM blijkt zeer goed uit te pakken voor Stef Hamstra. Hamstra heeft zijn draai prima gevonden op de KTM en beheerst de 125 Jeugdklasse. Vorige week nog zag Hamstra zijn zege in het water vallen na een valse start in de finale maar nu pakte hij een onbetwiste zege. De enige die Hamstra van tegenstand kon voorzien was Siebe van Dekken. Van Dekken reed alles uit de kast maar moest Hamstra telkens weer voor zich duldden. Ook Ruben Guikema probeerde wat hij kon, maar had geen antwoord op de snelheid van Hamstra en moest tevreden zijn met een 3e plaats.

 

Spanning was er zeker bij de 125 Senioren. Hier was het Wiebe Valkema die de zege naar zich toetrok. Met uitstekende starts nestelde hij zich telkens al snel aan de kop van het veld en dan is het lastig om de ervaren rot nog te achterhalen. Achter zijn rug barstte het gevecht los tussen 5 rijders. Frank Hamming kwam ongeslagen in de finale maar kende een slechte start en moest zich een weg naar voren banen. In de ingekorte wedstrijd kon Hamming echter geen vuist meer maken voor het podium en strandde op een 4e plaats net voor de sterk rijdende Gerben Hamstra. Jan Okke Loonstra was Rindert Boonstra te snel af en reed naar de 2e plaats. Ook Tony Spa kon zich lang staande houden tussen dit geweld maar moest in de slotfase toch afhaken.

 

In de VT klasse ging de zege naar Jan Beukema. Beukema had het de gehele dag prima naar zijn zin op het snelle ovaal en reed onbedreigd naar de zege. Peter van Dekken vocht zich naar een 2e plaats en moest daarbij tot het uiterste gaan om Mark Dijkstra nog voor te blijven. Dijkstra reed onopvallend naar de finale en sloeg toen pas toe, een verdiende 3e plaats tot gevolg. Klaas Slofstra liet zich in de finale verrassen en moest tevreden zijn met de 4e stek.

 

Bij de Shorttrack staat er geen maat op Berry de Vos. De Vos was veruit de sterkste en lijkt soms met de concurrentie te spelen.  Ruben de Jong lijkt zich niet zomaar bij de suprematie van De Vos neer te leggen en wist de Vos regelmatig het vuur na aan de schenen te leggen. Tot een echte aanval wist de Jong echter niet te komen, maar het gaatje op de streep was kleiner als De Vos had verwacht. Enne Sjoerd Alta zag een sterk optreden beloont met een 3e plaats. Good old Klaas Poppinga liet zien het nog altijd niet verleerd te zijn een streed in de openingsfase met De Vos en De Jong, maar moest aan het eind het tempo laten zakken. In de laatste ronde wist ook Erik Tjarks Poppinga nog een plaatsje terug te verwijzen waarmee hij een mooie 4e plaats opeiste.

 

Naast het gebruikelijke programma bood de VTBM ook de mogelijkheid aan de rijders in de 125cc Specialklasse en de 500cc Specialklasse de mogelijkheid de degens met elkaar te kruisen.

 

In de 125cc klasse was de opkomst teleurstellend te noemen. Slechts 4 rijders kwamen opdagen, nadat een aantal rijders noodgedwongen moest af zeggen met machinepech. Na de trainingen bleven er zelfs maar 2 coureurs over. Mike van de Noordaa moest afhaken door een kapotte ontsteking en Dave Meijerink voelde zich nog niet prettig genoeg op de 125 cc machine om de wedstrijd in te gaan. Geen schande want Meijerink heeft nog nauwelijks kunnen rijden op de 125 machine, maar hij liet in de training al wel zien, dat het niet lang gaat duren voor hij zich met de snelsten kan gaan meten. Uiteindelijk was het Nicolien van de Kant die de zege pakte voor Rik Hartman.

 

Ook een kleine groep in de 500cc Specials, met 5 coureurs was ook deze klasse niet super dik bezet maar de mannen maakten er een prachtige show van. Pascal Swart liet blijken de weg uitstekend te weten op Roden en greep een overtuigende zege. Swart vocht mening robbertje uit met Roy Klaassens, waarbij Klaassens zich telkens moest schikken met een 2e plaats. In de 3e serie besloten de heren de overige Specialcoureurs wat voordeel te bieden door uit de bocht te starten. Siebe van Dekken liet zien al goed met een 500 over weg te kunnen en hield de 2 Senioren lang achter zich. Uiteindelijk wist Klaassens van Dekken te passeren, maar moest hiervoor zo veel snelheid de bocht door nemen dat hij niet uitkwam en buiten de baan kwam en zodoende gediskwalificeerd werd. Pascal Swart had vervolgens aan een 2e plaats achter van Dekken voldoende voor de zege en besloot niet verder aan te dringen. Roelof Postma reed ook een puike wedstrijd maar zag in de 2e serie zijn machine de geest geven en moest vervolgens vanaf de kant toekijken. Ook Hendrik Hamstra moest met mechanische pech al vroeg de pijp aan maarten geven.

 

 

 

 

 

 

 

Uitslagen VTBM Grasbaanraces

18-04-2010 Roden

 Toppers in de Dop

 1. Demi Valkema        Joure
 2. Meghan Bijl            Oudehaske
 3. Nijnke Siebesma     Waskemeer
 4. Justine Wagemans Waskemeer
 5. Kyra Wassenaar     Opende

 

50cc

 1. Jeffrey Siebesma     Waskemeer
 2. Christian Wagemans Waskemeer
 3. Sybe Grouwstra      Suwald
 4. Robin de Haan        Tzummarum
 5. Jeffrey Buis             Steenwijkerwold

 65cc

 1. Bonne vd Kooi         Noardburgum
 2. Jeffrey Oppersma    Jubbega
 3. Jarno de Vries         Lippenhuizen
 4. Michiel Knap           Leek
 5. Jordy Vermanen      Naarden

 

Bromfietsen

 1. Rudmer Andringa    Nijega
 2. Gerrit vd Horn          Kollumerzwaag
 3. Ele Sietse Kingma  Wons
 4. Lambert Veltman     Paasloo

 Dames

 1. Priscilla Wolgen      Ter Apel
 2. Siske Benedictus    Noardburgum
 3. Annelies Veensma  Stiens
 4. Gerda de Haan        Houtigehage
 5. Patricia Dol             Noordwolde

 

85cc

 1. Sjon Ellens             Veenwouden
 2. Joey v Kammen      Opende
 3. Jille Hamstra           Kootstertille
 4. Rick Douma            Opende
 5. Anne Bos               Harkema

 125cc Jeugd

 1. Stef Hamstra          Harkema
 2. Siebe van Dekken   Oldeberkoop
 3. Ruben Guikema      Groningen
 4. Evert van Til            Harkema
 5. Wesley WassenaarVrouwenparochie

 

125cc Senioren (ST2)

 1. Wiebe Valkema      Joure
 2. Jan Okke Loonstra Surhuisterveen
 3. Rindert Boonstra     Noardburgum
 4. Frank Hamming      De Groeve
 5. Tony Spa                Opende

 VT

 1. Jan Beukema          Dr.Compagnie
 2. Peter van Dekken    Harkema
 3. Mark Dijkstr            a          Boer
 4. Klaas Slofstra         Houtigehage
 5. Jesper v Rosmalen  Ruinerwold

 

Shorttrack

 1. Berry de Vos          Hoogkerk
 2. Ruben de Jong        Koudum
 3. Enne Sjoerd Alta     Joure
 4. Erik Tjarks              Wijster
 5. Klaas Poppinga       Surhuisterveen

 125cc Specials

 1. Nicolien vd Kant      EE
 2. Rik Hartman           Muntendam

Mike vd Noordaa           Gorredijk

Dave Mijerink                Schuinesloot

 

 

500cc Specials

 1. Pascal Swart          Hoogkerk
 2. Siebe van Dekken   Oldeberkoop
 3. Roy Klaassens       Vlagtwedde
 4. Roelof Postma        Kollumerzwaag
 5. Hendrik Hamstra     Opende